Duely

  • Zakladateľ témy Don Corleonee
  • Vytvorené

DeletedUser

Hosť
Pár vecí mi tu príde tak super funkčných, až ma to donútilo vyhrabať svoj storočný účet na fóre a podeliť sa s vami o pár návrhov..

V prvom rade..
To, že duelant s vyššou duelovou úrovňou po prehre s nižšou duelovou úrovňou, stratí menej skúseností ako opačne, pri čom tieto skúsenosti sa ani len neodčítajú v duelovom rebríčku, je čistá hlúposť. Ak by niekto chcel vymyslieť systém, kde bude protežovať lamy, tak tento by veru ťažko prekonal. Ak chcete byť prvý v dueloch stačí proste nasledovné:
a) začnite duelovať už ako low level, hlavne stavbári a tanky
b) počkajte si kým sa zreskillujú a budú vás vyzývať naspäť
c) nakoniec.. bomba.. stačí len klikať duely hala-bala na neduelantov a pravidelne prehrávať s duelantami, čo sú lepší..
tým pádom všetko exp, čo počas dňa zozbierate s tankami a pod si odčítate na jednom prehratom dueli s vysokou duelovkou a môžte veselo duelovať bez narastajúcej duelovky za rovnaké exp :)

Niekde som počul vtip, že toto má smerovať k vyrovnaným dueloma realistickejšiemu duelovému rebríčku.. a tak... preto napr. have čo neprehráva žiadne lebo je na svojom svete najlepší je v rebríčku až druhý a chlapec s pomaly zápornou bilanciou je prvý. Tam vidíme ako je to super. Ešte tak mesiac prehrávania so všetkými okolo a hádam ho aj dočiahne a bude môcť vyzvať :)

Ak teda chcete aby ten duelový rebríček trochu vyzeral, jednoducho exp ktoré sa odčíta v súčasnosti by sa malo odčítať aj v duelovom rebríčku (momentálne to tak fakt nie je), alebo ten systém otočte a pokiaľ niekto prehrá s lowkou, nech stratí viac exp.
Ak má ten duelový rebríček byť aspoň orientačný tak tam skrátka nemôžu kraľovať úrovne 80-90 alebo chlapci, čo ledva vytiahnu pozitívnu duelovú bilanciu, ale tí lepší za nimi ich jednoducho nedočiahnu alebo ak tak dostanú 50 exp. Srandy bokom.
 
Naposledy upravené moderátorom:

DeletedUser10852

Hosť
k tym duelom tiez si myslim ze je to cele nedomyslene... a hlavne ze tie duely viac zoslabli odvtedy ako bola zredukovana duelovka na 450 a nasledovne klesanie duelovky... je to teraz nespravodlive to uberanie duelovych bodov bolo to dobre myslene ale hlavne nedomyslene
 
Naposledy upravené moderátorom:

DeletedUser7428

Hosť
a ja sa čudujem prečo som prvý :D ja som myslel že tie exp sa odratúvajú aj z rebríčka :D ale tak keď nie tak by sa naozaj mali :)
 

DeletedUser11262

Hosť
Ja si myslím, že by sa tie expy odrátavať určite mali. Ten systém je nespravodlivý. A nejde mi len o mňa, ale o celú komunitu.
Napr. na el pase
fridrix 1534W - 1446L rozdiel 88. 365221xp
Michal Bučko 1334W- 1315L rozdiel 19 302826xp
have 1834W - 311L rozdiel 1523 314676xp

vypísal som asi 2 také najhlúpejšie prípady ktoré na pase nastali, isto by sa ich našlo viac po SK weste
tento systém ďalej dovoluje ľudom aby si naschvál prehratými duelmi znižovali duelovú úroveň na vysokých duelantoch bez toho aby to ich štatistiku nejako ovplyvnilo atd.

Vidím tam viac výhod ako nevýhod, nechcelo sa mi to všetko písať, mali by sa nad tým zamyslieť :)
 

DeletedUser11258

Hosť
Nechápem, načo hráte west, keď sa stále len sťažujete, ako je tu tu niečo zlé..

"Remember that this is a game,- so if it is no longer fun- do something different or find a new game."
 
Asi zle vidim :D tak v prvom rade toto je forum kde mozu hraci vyjadrovat svoje nazory, navrhovat zmeny ktore mozu pomoct alebo zlepsit hru a podobne.. to aj robia.. za dalsie nechapem preco by sa hraci nemohli pokusit nieco zmenit ked sa im to nepaci alebo to nefunguje dobre, preco by malo vsetko stagnovat? to aj v realnom zivote ked sa niekomu nieco nepaci tak sa pytas ze naco zije? ved ked sa mi nieco nepaci alebo to nefunguje tak ako ma tak sa to pokusim zmenit, keby nasi rodicia rozmyslali tak ako ty h4vana tak by sme tu doteraz mali komunistov.. a ked mam zajst este do väcsieho extremu tak by sme doteraz struhali kamene v jaskyni..

Ked sa tu uz vyjadrujem tak aby bolo aj nieco k teme, jednoznacne suhlasim so vsetkym co bolo napisane vyssie, tento system nie je dobry, urcite nie je fer ze niekto kto ma pomaly viac prehier ako vyhier je prvy a taky have, ked uz sa tu spominal jeho priklad, co ma najväcsi rozdiel medzi vyhrami a prehrami na danom svete je az za nim, ale napriklad aj na dela taky tomik je v dueloch siedmy, pricom ma o 600 vyhier viac a o 1100 prehier menej nez clovek pred nim, keby sa hracom pred nim odratavali xp za tie prehry co maju tak si dovolim tvrdit ze je v top 3, malo by sa to podla mna zmenit.
 
Naposledy upravené :

DeletedUser7159

Hosť
Fascinujúce zrovnania, Mallory. Až na fakt, že v reáli asi nebudeš iba premotivovaným otrokom. A to pokiaľ budeš hrať, nijako nezmeníš (VOP). :D

Čo sa týka duelov, tak s tým úplne súhlasím, nie je to takto dobré. Ak by chcel byť niekto podľa rebríčka najlepším duelantom, musel by často aj prehrávať, a to nedáva žiadnu logiku. Najšikovnejší a najviac snaživí duelanti takto ostávajú na nižších pozíciach, z tohto hľadiska to nie je voči ním férové.
 

Deleted User - 4

Hosť
Určite to takto nie je dobré a mali by sa nad tým vývojári zamyslieť. Máte niekto nejaké návrhy ako by to mohli upraviť?
 

DeletedUser1902

Hosť
Ešte by som mal jeden drobný návrh, ktorý by si mohol posunúť Innu. Vôbec sa mi nepáči, že všetky zbrane, čo získavajú damage s levelom, sú úplne rovnaké. Teda je jansé, že všetky levelovacie zbrane by mali mať rovnaký priemerný damage, len by nemuseli mať rovnaké rozpätie. Napr. by mohli dostávať +0,5 k minimálnemu a 1,5 k maximálnemu za level, alebo niečo na ten spôsob. Možno by to viedlo k väčšej závislosti od šťastia, ale podľa mňa by to hru celkom oživilo.
 

DeletedUser7159

Hosť
Ak bude čas, tak skúsim napísať nejaký konštruktívny návrh, ako si myslím, že by to bolo lepšie... ale v skratke povedané, myslím si, že ak:
a) prehrá nízka duelová úroveň s vysokou duelovou úrovňou, tak vyššia duelová úroveň by nemala získavať na úrovni (čo sa deje) a nižšia duelová úroveň by nemala strácať na úrovni (čo sa nedeje).
b) vyhrá /hranične/ nízka duelová úroveň s vysokou duelovou úrovňou, tak nižšia duelová úroveň by mala získavať na úrovni (čo sa deje) a vyššia duelová úroveň by mala /rapídne/ strácať na úrovni (čo sa nedeje).

Príde mi to takto logické. Zdá sa mi, že práve toto je jedna z tých najzákladnejších vecí, ktoré stoja za poklesom duelov.
 
Naposledy upravené moderátorom:
Suhlasim s Rickom, hlavne ide o to aby clovek, ktory ma vysoku duelovku, stratil viac ked prehra s nizkou duelovkou, pretoze teraz je to naopak, ked vysoka duelovka prehra s nizkou tak nestrati skoro nic, to nedava logiku.. dalsia vec, po prehre by sa mali z dueloveho rebricka tie skusenosti odcitavat, aby sa nestavalo to, ze hraci ktorí maju vela prehier su na poprednych prieckach, zatial co tí sikovnejsi, ktorí maju menej prehier sa na nich nevedia dotiahnut.. nic komplexnejsie navrhnut neviem, ak niekto ma este nejake napady tak sem s nimi.
 

DeletedUser7159

Hosť
Ešte by som rád chcel poukázať na jeden problém, ktorý podľa môjho názoru veľmi uškodil duelom. Je to viac-menej postreh a možno nesprávny a takto je to lepšie, budem rád, keď sa ktokoľvek vyjadrí, môžeme o tom polemizovať.

Čo sa týka samotného výsledku duelu teraz a trebárs spred 5 rokov, tak až také výrazné zmeny sa neudiali. Iste si niektorí spomenú na zmenu sekundárneho odporu z 50% na 25%, takisto sa 3x menila zmenila účinnosť vystupovania a taktiky, ale nemyslím teraz tieto zmeny. Máme rovnaký počet kôl, tiež bolo možné 8 krát trafit alebo 8 krát uhnúť, o náhode v dueloch sa tu hovorí azda od začiatku tejto hry. No predsa došlo k jednej obrovskej zmene a to vo výške poškodenia. Kedysi bola frajerina nadeliť poškodenie nad 1500HP a poškodenie cez 3000HP mohol dostať leda tak tank, aj to vo veľmi vzácnom prípade. Pamätám si, že v hrobároch často svietilo číslo 444 pre najvyšší zásah, čo bola zlatý šabľa/kolt + nabrúsená zbraň. Samozrejme, je to spôsobené možným vylepšovaním zbraní, pridaním oveľa silnejších zbraní, najnovšie tých bavorských/dirndl dueloviek. Na čo sa však úplne zanevrelo, je zvýšenie množstva HP, tieto dve veci by mali ísť ruka v ruke. Kedysi mávali duelanti strelci 120 lvl v oblečení ako drahý plátený klobúk, hnedá kravata, harmonikové nohavice, atď. (tieto veci dávali aj životy) približne také HP ako majú dnes duelanti v obrannom, no poškodenie v dueloch je dnes raz také ako predtým, nepamätám si, že by ma predtým niekto uspal na duel ak som bol strelec a o odolávačovi cez silu ani nehovorím, teraz je to bežná vec.

Ak je v tom priamo nejaký účel, tak som potom slepý. Pretože ak je hlavným kritériom pridávanie schopností do životov, potom to dospelo k tomu, že trieda vojak je v dueloch sakramentsky zvýhodnená, neporovnateľne s ostatnými triedami.

Pre lepšiu predstavu, poznám duelanta (trieda), ktorý mal veľmi podobný build ako ja, ja som bol vojak s prémiom, podobná výbava, úroveň. Rozdiel bol v tom, že ja som mal v dueli 7000HP, on 4000HP a že som ho dokázal uspať na 1 duel bez toho, aby stratil nejaké HP predtým. /dôkaz(klik) - a keby sa to stalo teraz, tak by to dopadlo oveľa beštiálnejšie. :)

Tým narážam aj na to, čo som spomenul v inej téme, že týmto smerovaním sa stal vojak až príliš zvýhodnenou triedou v dueloch.
 
Naposledy upravené moderátorom:
V tomto s tebou suhlasim, niekedy bolo ovela narocnejsie dat niekomu KO ako dnes, dnes sa rozdavaju komy jedna radost, nie je problem za 2 mesiace nasekat 300 KO, no ked sa pozrieme na starsich hracov, ktorí maju tisice vyhier ale svieti im tam len 150-200 KO, myslim si ze je to presne kvoli tomu ze poskodenie slo hore ale HP uz nie, len neviem ako by sa to dalo vyriesit, jedine pridanim HP do duelovych suprav, len aby potom neubrali z niecoho ineho.. alebo zmenou systemu v HP, ze za kazdu schopku by sa nepridavalo 10 HP, ale napriklad 15.
 

DeletedUser2444

Hosť
... aby sa nestavalo to, ze hraci ktorí maju vela prehier su na poprednych prieckach, zatial co tí sikovnejsi, ktorí maju menej prehier sa na nich nevedia dotiahnut.. nic komplexnejsie navrhnut neviem, ak niekto ma este nejake napady tak sem s nimi.

Mallory, s týmto bohužiaľ nemôžem súhlasiť....prečo si exaktne proti tým, ktorí majú veľa prehier? znamená to hneď, že sú medzi prvými len preto, že jednoducho tým množstvom duelov nazbierali viac expov? či je množstvo prehier známkou zlého duelanta?
Napríklad ja mám aj na dela aj na pase zápornú bilanciu a pritom som dosť vysoko v oboch, to však neznamená, že som prehrával ako duelant, naopak to, že väčšinu času som bol zameraný na boje a tie prehry prichádzajú odtiaľ.... to neznamená, že som zlý duelant, keď som získal toľko expov----->to píšem len ako príklad, nikdy som na rebríček nehral

ako je možné, že sa šikovný duelant nevie pri súčasnom systému dotiahnuť na toho "nešikovného"? to mi prosím vysvetli, veď prehry s tým nemajú nič spoločné

na záver, celé tieto kecy okolo rebríčka sú mi ukradnuté, ide o to, že ak by sa to upravilo podľa tvojho názoru, podľa mňa by klesol celkový počet duelov a aj tí praví duelanti by duelovali menej a to je problémom dnešných duelov..... málo sa dueluje, teda ešte ak je človek v hp, tak si na ňom zgustnú ale akonáhle sa dá na duely, už ho skoro nikto nenapadne, česť výnimkám :)

najlepší by bol preto asi nejaký rebríček po vzore toho "tenisového", kde sa pomerne dobre prezentuje aktuálna forma, to by bolo najlepšie ale viem, že je to neralizovateľné :)

Preto radím..... kašlite na rebríčky a duelujte čo to dá :)

Zase som sa strašne rozpísal, ale ja som už taký :-D :-D
 
Ako sory hordy ale toto je cisty nezmysel, nie ja cloveka ktory ma vela prehier nepovazujem za zleho duelanta, ale ked prehravas tak by si v tom duelovom rebricku mal jednoducho klesat.. tebe to nedava logiku? lebo mne hej.. pripada mi to tak ze ty by si najradsej nedueloval a zaroven bol stale top v rebricku, podla mna si treba vybrat, chcem sa udrzat hore? duelujem.. nechcem duelovat? tak bohuzial ratam s tym ze sa zacnem prepadavat, a to ze sikovny duelant sa nevie dotiahnut na nesikovneho, neviem ti to vysvetlit ale skus mi ty vysvetlit preco na pase ma have o 300 vyhier viac a o 1100 prehier menej nez fridrix a je za nim? asi tu nieco nefunguje.. ak by sa fridrixovi odratavali body za prehry, asi tazko by bol pred havem, fakt neviem preco ti toto nedava logiku.. a ked tvrdis ze nepozerajme sa na rebricek, ved sakra z nejakeho dovodu ten rebricek je nie? tak ho potom zrusme ked je nam na nic :)
 
Hore