Pokec Pripravovaná duelová súťaž

Ahojte!
radi by sme pre vás spravili duelovú súťaž. Keďže chceme, aby táto súťaž bola čo najlepšia a záleží nám na vašom názore, predkladám sem návrh súťaže. Určite tento návrh pripomienkujte a napíšte, čo sa vám na ňom páči, aké má chyby a čo by ste na ňom ešte vylepšili! :)

Táto duelová súťaž je bodovacia. Za uskutočnené duely hráči získavajú body. Body sa získavajú podľa spôsobeného poškodenia, duelových úrovní a výsledku duelu. Hráč s najvyšším počtom získaných bodov súťaž vyhráva.

Spôsob bodovania
Boduje sa každý uskutočnený duel, ak keď súťažiaci nebol vyzývateľ. Minimálny počet získateľnych bodov z duelu je 0.

Všeobecný bodovací vzorec

(spôsobené poškodenie - obdržané poškodenie * 0.5) * bonus za vítazstvo * bonus za duelovú úroveň * bonus za zásahy

spôsobené poškodenie
celkové spôsobené poškodenie v duely

obdržané poškodenie
celkové obdržané poškodenie v duely

bonus za vítazstvo
2 ak hráč vyhral duel, inak 1

bonus za duelovú úroveň
od 0.2 po 1 ak duelová úroveň súťažiaceho je väčšia ako duelová úroveň súpera
od 0.2 po 1.8 ak duelová úroveň súťažiaceho je menšia ako duelová úroveň súpera

Presnejšie je to vyjadrené vzorcom nižšie
d = Math.max(Math.min((moja_duelovka - superova_duelovka) / 2, 80), -80)
bonus_za_duelovku = 1 - d / 100

bonus za zásahy
Bonus za zásahy do súpera
1 pri nula zásahoch
1,1 pri jednom zásahu
1.2 pri dvoch zasahoch
1.3 pri troch zásahoch
...​
 
Naposledy upravené moderátorom:
Neviem co by som k tomu vytkol, k tej matematike urcite nic, to je na mna zlozite :D no ale napad ako taky je super, aspon si znova trochu zahram, takze za mna palec hore :)
 

DeletedUser7428

Hosť
a ako to bude pre hráčov s vysokou duelovkou ktorí maju väčšinou tak 2-3 ludi na duel a všetci väčšinou spinkaju?
 

DeletedUser11316

Hosť
Prepáčte ale daná súťaž je torchu nedomyslená. Ja ako hráč s najvyššou duelovkou so v značnej nevýhode, kedže pokial tomu správne rozumiem viac bodov dostanem za hráča s vyššou duelovou úrovňou. Takého hráča ja nikde nenájdem.. Znova mám pocit, źe je nevýhoda neprehrávať a mať vysokú duelovku. Takisto mi nepríde správny bonus za zásahy.. ak niekoho uspím na 4 rany tak je to menej cenené ako keby som mieril ruky neuspal ho, ale dal mu zásah každé kolo. Príde mi to jemne nedopracované, aj keď som rád za súťaž. Mier.
 
Prepáčte ale daná súťaž je torchu nedomyslená. Ja ako hráč s najvyššou duelovkou so v značnej nevýhode, kedže pokial tomu správne rozumiem viac bodov dostanem za hráča s vyššou duelovou úrovňou. Takého hráča ja nikde nenájdem.. Znova mám pocit, źe je nevýhoda neprehrávať a mať vysokú duelovku. Takisto mi nepríde správny bonus za zásahy.. ak niekoho uspím na 4 rany tak je to menej cenené ako keby som mieril ruky neuspal ho, ale dal mu zásah každé kolo. Príde mi to jemne nedopracované, aj keď som rád za súťaž. Mier.

Ahoj, preto som sa pýtal hráčov čo si o nej myslia ešte pred jej spustením https://forum.the-west.sk/index.php?threads/pripravovaná-duelová-súťaž.23924/
Každopádne ďakujem za spätnú väzbu. Ak máš nejaké konkrétne riešenie/návrh/koncept kludne mi ho pošli a do ďalšej súťaže sa ho pokúsim zapracovať. :)
 

DeletedUser10989

Hosť
Síce už nejakú dobu neduelujem, a ani neplánujem znova začať, ale pripadá mi celá táto súťaž ako nezmysel.

Duelanti s maximálnou(najväčšou na serveri) duelovkou musia urobiť viac duelov aby mali podobné skóre ako hráči s menšími duelovkami.
Takisto sú znevýhodnení duelanti na polomŕtvych serveroch(Fremont), kde vysoké duelovky nemajú na výber z veľa hráčov(ak vôbec nejakých).
Tí, čo vedia uspať protivníka na pár zásahov sú v podstatnej nevýhode, nakoľko nemusí prebehnúť 8 kôl(zásahov) aby bol duel ukončený.
Ruční duelanti sú znevýhodnení, nakoľko majú podstatne menšiu presnosť ako strelci, preto môžu mať aj menej zásahov.
Sú zvýhodnení uhýbači oproti odolávačom, pretože odolávači dostanú skoro vždy rany, a uhýbači môžu všetko uhnúť.
Ešte aby som nezabudol...viacej sa duelujú obchodníci/stavbári/bojovníci o pevnosti, ktorí ignorujú túto súťaž, a len im KO alebo doplňovanie HP sťažuje/kazí hru.

Aby som to nejako zhrnul, okrem odmien som nenašiel na tejto súťaži nič pozitívne.
Prvé miesto bude mať človek, ktorý má build postavený, tak aby mu ten vzorec dal čo najviac bodov(strelec, uhýbač, nie maximálna duelovka, ale pravdepodobne 150 úroveň expov.....alebo niekto, kto dá extrémne množstvo duelov).

A keď už som za toho zlého, čo celú súťaž kritizuje, tak ešte pridám :) Sú zvýhodnení hráči s postavou duelanta, lebo nemusia cestovať, a môžu dať duel každých 10 minút, zatiaľ čo všetky ostatné triedy musia.


Riešenie pre duelovú súťaž vidím jedine v samostatnom svete(Nevada napríklad), kde by sa duelanti mohli porovnať medzi sebou priamo, nie kto vidí viacej cieľov. Štýlom turnaja by to asi jedine mohlo ísť. S tým, že by mali všetci na výber z rovnakých vecí s rovnakými levelmi. V iných prípadoch vidím stále nedostatky, ktoré by dávali istej skupine hráčov výhodu.

Toť môj názor, pre čo najférovejšiu súťaž :)
 

DeletedUser6745

Hosť
Súhlasím, všetky takéto turnaje (duelové, dobrodružné, bojové,...) by sa mali konať výlučne na Nevade, kde by bol každý rovnaký level, každý by dostal na výber z 2 - 3 súprav a každý by mal k dispozícii rovnaké posilnenia. Takto by sa zabezpečila úplná rovnosť všetkých účastníkov súťaží.

Síce sa do súťaže pravdepodobne nezapojím, ale oceňujem, že sa robia aspoň nejaké aktivity pre hráčov, i keď tento prvý ročník (snáď budú aj ďalšie ;)o) je trošku nedomyslený.
 

Deleted User - 4

Hosť
Veď práve preto, že ak je súťaž nedomyslená, tak tu bola založená táto téma, kde ste mohli napísať svoje návrhy na vylepšenie. Nikto tu však za dva mesiace nenapísal žiadny návrh. Ani vtedy, keď prebehlo "prvé kolo", nikto sa tu nesťažoval na tie raketky zdarma a nikto túto súťaž nepripomienkoval. Neberte to vy kritici v zlom, ja som rád, že po dlhom čase tu niekto niečo napísal, aj keď je to teda iba zase len kritika, ale i tak je to dobré, no nerozumiem tomu, prečo tu nikto toto nepísal predtým.

Aby sa duelové súťaže konali na speed serveri, samozrejme súhlasím, podľa mňa to je presne na to to vhodné miesto, spomínal som to už veľakrát za tie roky. Len treba na to aktivitu z vašej strany, tj. navrhnúť, ako by ten turnaj mal vyzerať, organizáciu, bodovanie, pomôcť s prípravou a podobne. To je jediné, čo tomu bráni. Nikto však o to takto pomáhať hernej komunite doteraz neprejavil záujem... Pokojne by sa potom také duelové turnaje mohli konať každý mesiac...

Spýtam sa aj teraz, máte niekto záujem spraviť niečo pre hráčov a vymyslieť, ako by ten turnaj mal konkrétne vyzerať? Prípadne pomôcť s organizáciou či s vyhodnotením?
 
Tiež súhlasím s tým, že súťaž by sa mala konať mimo klasických svetov aby na to nedoplácali neduelanti, už tak toho majú dosť aj mimo súťaže, aby boli rovnaké podmienky, nikto nemohol povedať že ten má lepšie toto, ten tamto.. ten je lepší charakter atď.. ale najdôležitejšie je, že každý by mal rovnaký počet hráčov na výber, nikto by nedopadol tak že by sa nemohol zapojiť lebo nemá koho duelovať pričom reálne má na to aby to vyhral za ideálnych podmienok.. jasné že táto súťaž je lepšia než nič, teda ja za seba to môžem povedať, pretože ja na tom nie som až tak zle, kedže nemám najvyššiu duelovku, zatiaľ.. keby že máme v hre navrhovaný predmet na zníženie duelovej úrovne tak by to bolo o niečom inom, ale to by zas mohol niekto argumentovať tým, že sú zvýhodnení tí ktorí majú nuggety na zníženie takže asi by sa neporiešilo nič..

K tej súťaži mimo SK svetov, ja nemám talent na to aby som vymyslel nejaký ideálny systém ktorý by nikoho nezvýhodňoval, síce si osobne myslím, že taký systém je možné dosiahnuť len jedným spôsobom, vyhrá ten kto bude mať najviac výhier a najmenej prehier, pretože napríklad ani za KO sa nemôžu udeľovať body pretože to by zas bolo nefér voči hráčom s ručnými zbraňami, ktorí netriafajú toľko ako hráči so strelnými.. ale možno má niekto hlavu na to aby vymyslel aj niečo lepšie, ja to určite nebudem :) S čím by som ale vedel pomôcť, by bola tá druhá časť, teda s organizáciou, čo si ale neviem nejak predstaviť, ako by tá pomoc z mojej strany mala vyzerať respektíve prebiehať, takže ak by sa ale niečo také organizovalo a dostal by som nejaké podrobnejšie info o tom čo by bolo mojou úlohou, tak so mnou môžte počítať.
 

DeletedUser10989

Hosť
Môžem skúsiť spísať zopár môžností ako by mal turnaj vyzerať, s ktorých sa potom vyberie nejaká možnosť, alebo na viac turnajov dopredu. S organizáciou a vyhodnotením, pokiaľ mi to bude čas a schopnosti dovolovať, tak môžem pomôcť(programovanie ale nie je ale nič pre mňa).
 

Deleted User - 4

Hosť
To by bolo fajn, potom sa tu k tomu všetci môžme vyjadrovať a niečo z toho môže byť. Ideálne to byť na začiatok nemusí a určite nebude, ale postupne sa to dá vylepšiť.

Napr. treba odpovedať na otázky:
Akú úroveň by mali mať postavy?
Akú triedu postavy alebo na tom nezáleží?
Čo by mali mať postavy oblečené?
Bolo by nariadené niečo povinné, alebo je to jedno, alebo by sa každému dali nejaké súpravy. Ak áno, aké?
Mala by to byť normálna hra, tj. náhodné duely voči všetkým zúčastnením alebo proti konkrétnemu protivníkovi? Napr. dá sa spraviť to, že na server sa prihlási len ten, čo sa prihlási do súťaže.
Hodnotenie by bolo podľa rebríčka v hre alebo nejako inak?
Ako dlho by turnaj mal prebiehať?
Malo by to byť každý za seba alebo by boli nejaké tímy?
Ak každý za seba, mal by mať každý svoje mesto?
Mal by sa odohrať nejaký konkrétne počet duelov proti jednému protivníkovi za nejaký čas? Alebo je to jedno?
Majú sa duely písať na fórum?
Čo by mal každý dostať do inventára: Napr. každý hráč by mal dostať nápoj na zmenu schopností a vlastností, počet kusov

Príprava: Pomôcť sa dá napr. tak, že ak to teda tak bude, tak bude potrebné hráčom popridávať predmety, či ponastavovať schopnosti. Dal by som tomu hráčovi/hráčke práva a vysvetlil ako na to.
Vyhodnotenie: To záleží podľa toho, čo sa dohodne. Napr. ak to bude podľa rebríčka v hre, tak nie je potrebné nič, jednoducho sa pozrieme do rebríčka a uvidíme kto bol najlepší. Ale ak to bude nejako inak, napr. podľa nejakého vzorca, asi to bude treba niekde zapisovať, skontrolovať reporty atď.
 

DeletedUser6745

Hosť
Veď práve preto, že ak je súťaž nedomyslená, tak tu bola založená táto téma, kde ste mohli napísať svoje návrhy na vylepšenie. Nikto tu však za dva mesiace nenapísal žiadny návrh. Ani vtedy, keď prebehlo "prvé kolo", nikto sa tu nesťažoval na tie raketky zdarma a nikto túto súťaž nepripomienkoval. Neberte to vy kritici v zlom, ja som rád, že po dlhom čase tu niekto niečo napísal, aj keď je to teda iba zase len kritika, ale i tak je to dobré, no nerozumiem tomu, prečo tu nikto toto nepísal predtým.

Aby sa duelové súťaže konali na speed serveri, samozrejme súhlasím, podľa mňa to je presne na to to vhodné miesto, spomínal som to už veľakrát za tie roky. Len treba na to aktivitu z vašej strany, tj. navrhnúť, ako by ten turnaj mal vyzerať, organizáciu, bodovanie, pomôcť s prípravou a podobne. To je jediné, čo tomu bráni. Nikto však o to takto pomáhať hernej komunite doteraz neprejavil záujem... Pokojne by sa potom také duelové turnaje mohli konať každý mesiac...

Spýtam sa aj teraz, máte niekto záujem spraviť niečo pre hráčov a vymyslieť, ako by ten turnaj mal konkrétne vyzerať? Prípadne pomôcť s organizáciou či s vyhodnotením?

Myslím si, že pomocnú ruku pri tejto súťaži vedia najlepšie podať "profesionálni" duelanti, medzi ktorých sa ja ale neradím. Ja som len napísal, že by bolo najlepšie robiť to na Nevade aby mal každý rovnaké podmienky.

Čo sa týka tej iniciatívy zo strany hráčov, ako "profesionálny" hráč dobra som navrhol turnaj v dobrodružstvách. Prepracoval som systém hry, bodovanie aj výbavu. Mal som snahu oživiť túto hru nejakou aktivitou / súťažou. A na miesto hľadania nejakých riešení ako sa to dá zrealizovať som bol odbitý tým, že nie sú pridané tímy pre dobrodružstvá a na otázku či niekedy budú som dostal odpoveď, že to vedia len vývojári.

Čo takto sa ich nato opýtať? Alebo ak sa to neplánuje pridať celoplošne opýtať sa aspoň na speed svety napríklad kvôli takýmto súťažiam? A v prípade, źe sa to zatiaľ nechystá dať o tom vedieť a ja by som súťaž prepracoval pre jednotlivcov. Mal som snahu a stále mám zmanažovať celú tú súťaž od začiatku do konca ak to bude potrebné, ale treba odozvu aj z druhej strany aby som vedel ako sa zariadiť.
 

Deleted User - 4

Hosť
V pohode, len všeobecne napíšem, že keď bude prístup taký, že nech to spraví niekto iný, tak z toho zase nič nebude, to som už čítal veľa krát.

Čo má spoločné duelový turnaj s dobrodružstvami? To mení niečo na tom, že sem nikto do tejto témy nenapísal za dva mesiace nejaký návrh na úpravu duelovej súťaže?
Áno, pred dvomi mesiacmi si napísal do úplne inej témy (s návrhmi na súťaže) svoj návrh na turnaj s dobrodružstvami. Ale neklam, lebo si nebol odbitý, dostal si odpoveď. A to aj napriek tomu, že si vo svojom návrhu na mňa nepoložil žiadnu otázku. Ak teda moju odpoveď považuješ za odbitie, tak potom nechápem, prečo píšeš tento príspevok a čakáš odpoveď, veď zase je to len potom odbitie. A keď každá odpoveď bude odbitie, len preto, lebo sa ti z nejakého dôvodu nepáči, aký má zmysel ďalšia diskusia? Myslíš, že ja tu budem mínať svoj čas na to, aby som na niečo takéto reagoval? Zabudni.

Ale dobre, navrhol si, aby sa vytvorili tímy o počte 3,4,5 hráčov, lenže tímy doteraz neboli pridané do hry na normálnych svetoch. Nápad som ti pochválil, ale z toho dôvodu sa nedá zatiaľ realizovať. To nezáleží na mne a neviem, kedy sa vývojári hry alebo teda vedenie hry rozhodne, že je tá funkcia pripravená na to, aby sa vydala na všetky jazykové verzie. Nie, nebudem sa ich na to pýtať každý týždeň či mesiac, lebo otázky typu "kedy to bude", to nijako nikdy neurýchlia. Nie, nebude to pridané najprv na speed servery. Keby si sa na to opýtal, tak by som ti na to odpovedal.

Ty sa sťažuješ, ale čo ti bránilo, aby si po mojej odpovedi pokračoval v diskusii o tom návrhu? Ďalej si ty sám predsa na to už nereagoval, nerozvíjal si svoj návrh. Ani nikto z hráčov na tvoj návrh nič nepísal, nikto ho neokomentoval, nikto tam nič nenavrhol, tiež za dva mesiace, veď tam nie je od druhých nič, žiadny komentár. Je to tak alebo si vymýšľam?
Prečo si tie riešenia teda nenavrhoval? Alebo prečo niekto iný? Nepísal si tam už potom nič ďalšieho a ani nikto iný. Odkiaľ mám vedieť, že by si súťaž prepracoval pre jednotlivcov, ja ti nečítam myšlienky. Na to predsa nie je treba moje povolenie, pokojne si po tej odpovedi, že tímy nie sú pridané v hre, ako si sám napísal, mohol zariadiť a mohol svoj návrh upraviť. Veď aj teraz to môžeš spraviť alebo aj nemusíš, veď to je len na tebe.

Čo sa týka záujmu manažovať, to je super, chválim, len píšeš to až teraz. To si v svojom návrhu nepísal, že máš záujem zmanažovať celú súťaž (mimochodom v tvojom návrhu nie je spomenuté to, že by sa mala konať na Nevade), to píšeš až teraz, keď som poukázal na to, že taká snaha tu doteraz nebola. Ja som oslovoval hráčov celé roky, či nemajú záujem vymyslieť nejaký turnaj na speed svete, či už duelový alebo teda hlavne som písal o bojoch o pevnosť. Možno si niekto spomenie, na chate som vás oslovoval viacerých a vždy som spomenul, že je škoda, že je Nevada tak nevyužitá, lebo súťaže by sa tam mohli konať, ale záleží to od vás. Vždy sa niekto ozval, že sa na to pozrie, niečo navrhne a pri tom to aj ostalo. Aj na fóre som to veľakrát spomínal.

Píšem ešte raz, je super, že máš záujem pomôcť a niečo spraviť, ja som len rád. Chválim. Pokojne navrhuj, píš a pýtaj sa.

Ale keďže tá súťaž má byť pre vás, tak v prvom rade treba diskusiu medzi vami hráčmi, aby to nedopadlo, ako táto duelová súťaž, kde aj napriek našej snahe, keď ste si ju mohli upraviť podľa seba, nikto nenapísal žiadny návrh ako ju upraviť, aby tam neboli tie nedostatky, ale iba kritiku, čo je na nej zlé. To v princípe nevadí, lebo aspoň jedná dobrá vec je to, že už teda vieme, že by sa takéto súťaže mali konať na Nevade.
 

DeletedUser10989

Hosť
Tak po čase som sa dokopal k tomu, aby som spísal aspoň hrubé návrhy pre duelovú súťaž, ktorá by sa mohla konať na našom svete Nevada.

1. Tímy viacerých duelantov
Každý tím by sa skladal z 3-5 členov, ktorý by mal 1 zástupcu, ktorý by po dohode s tímom určil pre všetkých členov sety a triedy postavy pre jednotlivých hráčov.
Každý tím by mal vlastné mesto. Všetci prihlásení by mali úroveň 150 aj duelovú úroveň 150, a výber zo setov, ktoré boli dostupné v minulých tombolách, žiadne tombolové zbrane ani zbrane za nuggy(minimálne 1, maximálne 3 rôzne sety+pre všetkých lesklé zlaté zbrane), zároveň nepovoliť vylepšovanie(ak to nejde urobiť, tak hráč, ktorý bude mať vylepšený predmet bude diskvalifikovaný zo súťaže, tím ostane oslabený).
Duelovať môžu náhodne, avšak nemôžu byť koordinované duely, tzv. vláčiky. Teda medzi duelmi zadanými členmi jedného tímu na jedného hráča musí ubehnúť aspoň hodina(hráči budú musieť medzi sebou komunikovať koho zadávajú).

Hodnotiť sa bude pomer vyhraných duelov(x=(výhry/všetky duely)*100 číslo x zaokrúhlené na 4 desatinné miesta), v prípade zhody pomeru sa bude porovnávať počet výhier, v prípade ďalšej zhody rozhoduje vyšší počet spôsobených bezvedomí, ak aj tam bude zhoda, tak porovnanie členov v bezvedmí(menej víťazí), ak aj tam bude zhoda, tak vyhráva tím, ktorého člen bude najvyššie v duelovej tabuľke. Avšak hodnotiť sa budú len tímy, ktoré budú mať nad 500(čislo sa môže zmeniť podľa počtu dní, ktoré bude súťaž trvať a čisla, ktoré sa určí pre počet ľudí v tíme) uskutočnených duelov(jedno či vyzývali alebo boli vyzvaní)

Súťaž môže trvať povedzme 3 týždne, a každý hráč dostane do začiatku nerozdelené body schopností a vlastností pre level 150, 1 nápoj nového začiatku a po 2 nápoje oslabenia a zabudnutia+povedzme 10 balíčkov prvej pomoci(item=2460000) , ďalšie posilnenia a body schopností/vlastností, ktoré si stihnú vytvoriť pomocou remesla, alebo získať z úloh môžu byť povolené, ale žiadny čas na prípravu, súťažiť sa bude od prvého dňa.


2. Každý by hral sám za seba a každý duelant by mal vlastné mesto.
Všetci by mali úroveň 150 a duelovú 150. Na výber zo setov z minulých tombôl(3-4 sety) , bez možnosti vylepšovania. Bez možnosti výberu triedy postavy(duelant alebo zelenáč ako predvolené triedy).
Duelovať náhodných protivníkov, avšak každého len raz denne(neráta sa ak niekoho hráč vyzve a dotyčný ho otočí).
Hodnotiť sa môže buť iba počet výhier, alebo pomer výhier a prehier, pričom minimálny počet uskutočnených duelov na kvalifikáciu by bol napríklad 300 uskutočnených duelov. Pri zhode výsledkov sa môže pokračovať ako v prvom návrhu. Alebo môže byť hodnotený len počet spôsobených bezvedomí.

Súťaž môže trvať 3 týždne, každý hráč dostane rovnaké veci ako v prvom návrhu. S tým, že súťažiť sa bude od začiatku.

(Ďalšia možnosť môže byť turnaj, kedy by boli podobné pravidlá ako v 2. návrhu, akurát by hráči mohli duelovať len konkrétneho protivníka, ktorí by sa vyberali losovaním(hráči dostanú čísla podľa poradia ako sa prihlásili, použije sa napríklad random generátor na generovanie protivníka).

Víťaz kola by sa určil na základe napríklad 2 duelov(každý zadá 1x) , ktoré pošle prvý vybraný duelant na fórum, a porovná sa poškodenie z oboch duelov. Len tu vidím problém v tom, že nie každý môže mať v rovnakú dobu čas zadať duel, a môže sa turnaj dosť pretiahnuť aj pri vyhodnotení víťazov.)


Všetky možnosti sa môžu aj pozmeniť, aby napríklad mali ľudia na výber len z vecí dostupných v obchodoch alebo len z tombôl do určitého roku, mohli si zobrať veci zo sveta, kde hrajú primárne, alebo si voľne vylepšovať sety(aj to asi len v prípade tímov, kedy vylepšia na úroveň 1, čím ale prídu o možnosť väčšej variácie oblečenia).
Takisto sa môže pozmeniť systém hodnotenia(duelový rebríček, bodovací vzorec, ktorý navrhol MarcusJohnyEvans, alebo nejaký iný, celkové poškodenie....).


Ja som len napísal hrubú predstavu. Kde vidíte nedostatky, alebo by ste niečo pozmenili, prípadne ďalšie otázky, tak smelo píšte :) Možno z toho niečo nakoniec bude, a budeme môcť po čase znova využiť server Nevada.
 
Hore