Zníženie duelovej úrovne a skiny

Deleted User - 4

Hosť
Podarilo sa mi zistiť, že je to v pláne, nejaká zmena by mala byť prísť tento rok. To je zatiaľ všetko.
 
Niečo nové ohľadom zníženia duelovej úrovne? alebo je ešte skoro? zdá sa mi ako by sa to riešilo už pred rokom :D
 

Deleted User - 4

Hosť
Nič nového. Je to však stále v pláne na tento rok.
 

DeletedUser7159

Hosť
Rád by som sa k tejto téme podrobne vyjadril, avšak naopak, som za zvýšenie duelovej úrovne (technicky).

The-West prešiel množstom updatov, lepšími aj horšími, imho, za lepší považujem napríklad možnosť vylepšovať veci a jednoznačne za ten najhorší znižovanie duelových úrovní a horná hranica 450 duelová úroveň.

Chápem, aký mal byť zmysel tohto, že ak niekto vyšvihol duelovú úroveň príliš vysoko a chcel sa venovať trebárs bojom o pevnosti alebo obchodovaniu, tak ho kvôli vysokej potenciálnej xp odmene obťažovalo veľa duelantov, ale v konečnom dôsledku sa stalo to, že:
A. Mnoho hráčov stratilo motiváciu duelovať, lebo na úrovni 450 sú duely o tom istom a odmena v podobe xp už nenarastá, duely sa preto stali nezáživné. Keď duelová úroveň nebola obmedzená, tak to bolo atraktívne minimálne v tom, že sa hráči predbiehali v počte najviac získaných skúseností za duel (dnes by to bolo ešte zaujimavejšie, keďže je veľa posilnení na xp, oblečenie atď.) a tiež to bola frajerina mať duelovú úroveň 700... a možno s ambíciou dať to raz na 1000ku ako prvý.... :)
B. Duelové rebríčky stratili zmysel, keďže často na prvých priečkach sa vyskytujú hráči, ktorý majú duelovú úroveň minimálnu ak nie ekvivalentnú so svojou xp úrovňou. V podstate to v mnohých prípadoch znamená to, že stačí mať starý účet kedy sa hráč (ešte v starom počítaní) venoval duelom a aj po mnohých rokoch je stále na vrchných priečkach aj keď sa o duely už dávno nezaujíma. Je to demotivujúce a som presvedčený, že viac ľudí s tým má problém.

Dobrou správou je, že keby sa tento spôbov počítania opäť chcel zaviesť, nie je v tom veľký problém, jednoducho podľa počtu skúseností v tabuľke by sa rozdelili duelové úrovne a duelovú úroveň by už viac nemohla klesať nižšie.
Prečo by som sa chcel k tomu vrátiť?
1. Dnes nie je problém zohnať si solídne duelové oblečenie aj pre hráča, čo sa nevenuje duelom, keďže poväčšine nejde o build, ale samotné oblečenie, ktoré dáva kvantum atribútov.
2. Duelový rebríček by dával zmysel a hráči, ktorí zásluhou zbabraného počítania de facto nikdy nemôžu v duelovom rebríčku postúpiť vyššie by mohli mať konečne reálnu šancu.
3. Atraktívnejšie duelovanie, nekonečný nárast duelových úrovní (na vyšších úrovniach to išlo ale čoraz pomalšie).
4. Odmena v podobe xp by bola zaslúžená a najmä trvalá.

-----

Btw čo sa týka duelov vo všeobecnosti, tak táto hra nemá pre ne takmer vôbec žiadny prínos, čo je veľká škoda. Hentie čestné/nečestné duely v hrobárovi sú obrovský nezmysel a nevypovedajú o ničom. Verím, že by sa to dalo spraviť aj lepšie ako status quo a tiež mimo toho, že by sa to vratilo do predošlej verzie. Napríklad by sa mohli zaviesť odmeny za dané série víťazstiev v dueloch (odmena za prvého za 10/20/50/100 víťazných duelov v rade bez prehry), bolo by to verejne viditeľné a tak by iní duelanti mohli zabrániť tomu hráčovi v zisku.

To bol len zjednodušený návrh, keďže je otázne, či má vôbec nejaký zmysel diskutovať o tom. Nechcem, aby to vyznelo, že som skeptický, neochotný či uhundraný. Ide iba o to že prísť na niečo dobré stojí človeka veľa času a rozmýšľania vzhľadom k tomu, že človek za to pravdepodobne nikdy nedostane vyjadrenie (kvôli čomu návrh je/nie je dobrý) alebo vysvetlenie (prečo by to malo ostať v pôvodnom stave) od vyvojárov hry.
 
Naposledy upravené moderátorom:
Najprv som si myslel, že s Rickom súhlasím, ale keď sa tak nad tým zamyslím, niesom si istý... totiž obmedzenie maximálnej duelovej úrovne nebolo dobré len kvôli tomu, že keď si niekto dvihne duelovku príliš vysoko a chce skončiť s duelmi tak má problém, to sa deje aj teraz, síce netrpí tak ako pred tým ale je to podobné.. ale šlo aj o to, že keď mal hráč duelovku 700 a viac, nemal koho duelovať, teda možno ešte pred 10 rokmi tých hráčov bolo dosť, ale keď prišla tá zmena, už to také ružové nebolo. Takže sa duelovky znížili XY hráčom na 450 a tým pádom sa mohli zas všetci duelovať, lenže vidíme ako to dopadlo, na celom SK weste je možno 20 hráčov čo má 450 duelovku a niesom si istý, či by sa to zmenilo ak by bola tá duelovka zas neobmedzená, viď nové svety, jeden sa vyšvihne vysoko, zo zvyšku už potom nemá koho duelovať pretože všetci majú nízku duelovku a ešte im ju aj znižuje tým, že nad nimi vyhráva (pretože tu máme ten super logicky systém, že ak prehrám so silnejším tak stratím viac, veď hanba je prehrať so slabším tak by som mal stratiť viac než keď prehrám so silnejším...). Tým chcem povedať to, že keď raz nie je dosť hráčov ktorí duelujú, tak nepomôže nič... či by v dnešnej dobe bola motivácia ísť na 700 duelovku len kvôli tomu že dostanem viac xp, nemyslím si.. ja by som dobrovoľne určite nešiel pretože podľa mňa je lepšie mať 10 duelov z ktorých dostanem 2000 xp než jeden duel za celý deň z ktorého mam 8000 xp.. jednoducho čím ďalej, tým menej hráčov je v tejto hre, takže nemôžme čakať že to bude fungovať tak ako predtým, keď predtým bolo 50 hráčov ktorí mali duelovku vyššiu než 500, trvalo im roky kym sa k tomu dostali a navzájom sa posekali a nadvíhali si tie duelovky, dnes by si to dvihlo tak 5 hráčov a bol by koniec.. to je môj názor. Preto sa skôr prikláňam k tomu, že sa s duelmi a so systémom sa treba prispôsobovať počtu hráčov, čím menej duelantov, tým menšia maximálna duelovka by mala byť, veď keď to bude hrať posledných 100 hráčov, asi ťažko sa bude duelovať na duelovkách 500 a viac.

S čím ale určite súhlasím, je potreba zmeny v duelovom rebríčku.. aby niekto kto 5 rokov nedueluje a má o 1000 prehier viac než výhier bol v top 10 alebo top 20 len preto, že pred 20timi rokmi si nachytal obrovské XP na vysokých duelovkách, to je nonsens.
 

DeletedUser7159

Hosť
V niečom máš pravdu, Mallory, že teoreticky ak by bol maximálny level 450, tak by malo byť tým viac ľudí v ponuke na duel, pretože jednak migrácie, no taktiež aj to, že niektorí hráči s vysokou duelovkou zrušili účet (mostík) spôsobili, že niekto mohol ostať uväznený s vysokou duelovou úrovňou a nemal nikoho v ponuke na duel (čo znamená katastrofu, nemožno splnenia niektorých úloh, denné úlohy a duely, ktoré boli predtým evidentne vášňou sú preč).

No zdá sa mi, že to prinieslo viac problémov, ako výhod, zhrňme si to:
* Obrovské priepasti v duelovom rebríčku, ktoré nedávajú zmysel, nehovoria prakticky o ničom, keďže niekedy ani nemôžete vyzvať prvého hráča v dueloch (na Fremonte mal prvý hráč v duelovom rebríčku duelovú úroveň 150..)
* Napríklad ja som v duelovom rebríčku na Delaware na 76. mieste a nemôžem vyzvať na duel asi 2/3 ľudí, čo sú v tabuľke predo mnou, čiže mne toto nové počítanie nijako nepomohlo (predtým by som ich vedel vyzvať, ale tak je jasné, že kým pre mňa by to bola výhoda, tak pre prvého by to mohol byť mordor).
*Rovnako skúseností z duelov, ten istý stereotyp, žiadny posun.

No nebolo by lepšie tie duelové úrovne rovno zrušiť a obmedziť sa napríklad čisto na úroveň? Napríklad kategória úrovne 140-150 sa môžu navzájom duelovať, nižšie nie.. aj keď zrovna toto by bola zas nevýhoda pre nižšie úrovne, ale nemusí to byť presne takto ako píšem, ale proste len niečo na ten spôsob.

Ešte jedna poznámka, ako sa znížili duelové úrovne, tak sa stalo niečo podobné, čo sa podľa teba chcelo odstrániť v predchádzajúcom počítaní, neboli ľudia v ponuke na duel a tí, ktorí boli, tak im ešte aj prehrávaním klesna duelová úroveň (mimo rastu na druhej strane) a nebolo koho duelovať.. lenže nie s duelovou úrovňou 700, ale 280.. taká bola situácia na Fremonte. Na tom nebol žiadny liek, proste tí, ktorí vyhrávali v dueloch to mali ťažké. Jediný účinný spôsob ako postupovať v duelovom rebríčku bolo prehrávať so silnejšími (pretože je za to väčšia strata duelových bodov, čo tiež nedáva logiku, tak ako píšeš), nechať si znížiť duelovú úroveň a potom znovu navyšovať, najlepší nie je ten, ktorý vyhráva, ale ktorý aj prehráva, niekedy aj viac ako sa patrí. :D

Niečo podobné aj na duelovom turnaji, ten hráč, ktorý sa umiestnil na prvom mieste dobre vedel, že základ je mať nie čo najviac výhier, ale čo najviac vykonaných duelov.
 
No zdá sa mi, že to prinieslo viac problémov, ako výhod, zhrňme si to:
* Obrovské priepasti v duelovom rebríčku, ktoré nedávajú zmysel, nehovoria prakticky o ničom, keďže niekedy ani nemôžete vyzvať prvého hráča v dueloch (na Fremonte mal prvý hráč v duelovom rebríčku duelovú úroveň 150..)
* Napríklad ja som v duelovom rebríčku na Delaware na 76. mieste a nemôžem vyzvať na duel asi 2/3 ľudí, čo sú v tabuľke predo mnou, čiže mne toto nové počítanie nijako nepomohlo (predtým by som ich vedel vyzvať, ale tak je jasné, že kým pre mňa by to bola výhoda, tak pre prvého by to mohol byť mordor).
Práve preto by najviac pomohla zmena rebríčku, otázka znie ako ho zmeniť / upraviť tak aby bol férový pri aktuálnom systéme, ja na to teda nemám hlavu aby som niečo také vymyslel :D

No nebolo by lepšie tie duelové úrovne rovno zrušiť a obmedziť sa napríklad čisto na úroveň? Napríklad kategória úrovne 140-150 sa môžu navzájom duelovať, nižšie nie.. aj keď zrovna toto by bola zas nevýhoda pre nižšie úrovne, ale nemusí to byť presne takto ako píšem, ale proste len niečo na ten spôsob.
Presne nad niečim podobným som uvažoval a možno som to tu aj navrhoval (nepamätám a nechce sa mi čítať prvú stranu :D) ... no buď tak ako píšeš ty, že by sa to rozdelilo do tried podľa úrovne, alebo by sa nastavila max duelová úroveň napríklad 250 s tým, že pri tejto úrovni by minimálna duelovka ktorú by si mohol vyzvať, bola 179.. to znamená, že ten kto dueluje nonstop by nemohol otravovať tých ktorí nikdy neduelovali a majú 150ku, no a zároveň by sa v rozmedzi 179-250 mohlo duelovať veľké množstvo hráčov, čiže nikto by netrpel na nedostatok cieľov, možností atď... ta hranica 250 bola len príklad, nemusel by to byť až taký výrazný skok, mohlo by sa to znížiť na 300, to už je jedno, princíp je ten, že sa treba prispôsobiť počtu hráčov, takže ak jedného dňa bude tak málo hráčov že ani ten čo bude ''len'' 250 duelovka, nebude mať koho duelovať, tak potom jediná možnosť ostane rodzeliť to do tried podľa lvlu a proste ignorovať fakt, že tí čo nikdy neduelovali, budú v rovnakje kategórii s tými, ktorí duelujú nonstop... a nemyslím si, že by to pre nich bola nejaká veľká zmena, teraz ich tiež dueluje aj tak dosť hráčov na nižších lvloch ktorí sa len snažia vyexpiť.
 

Deleted User - 4

Hosť
To bol len zjednodušený návrh, keďže je otázne, či má vôbec nejaký zmysel diskutovať o tom.
Napíšem to takto. Pozri sa, ako dlho trvá vytvoriť predmet, ktorý by mal znížiť duelovú úroveň. A to sa nejedná o nejakú komplikovanú zmenu duelového systému. Je to už rok, čo som písal ten návrh?
Ak chceš vedieť môj názor, nemyslím si, že sú reálne nejaké veľké zmeny, sám som sa k tomu viackrát vyjadroval. Už niekoľko rokov sa vie o tom, že ten duelový rebríček nie je dobrý a trebalo by ho prerobiť. Priority sú však asi iné.

Diskusie majú zmysel a sú prospešné. Rád prepošlem každý návrh či spätnú väzbu, ktorá by hre mohla pomôcť. Iná vec je to, že či sa vývojári rozhodnú ich realizovať, čo žiaľ ale neovplyvním.
 

Deleted User - 185438

Hosť
Čo sa tých skinov týka:
Možno sa to nikdy nedostane do hry, to je škoda. Na The West funguje ale čierna mágia, čo sa volá že skripty; mám niečo rozrobené, kde si každý môže vybrať obrázok predmetu a častí avatara, skin pack sa dá uložiť a kľudne poslať, napríklad na fórum... Možno cez víkend budem mať čas to dokončiť a dať to sem...

PltVR8f.png


ZTb5pIh.png


wbFHol2.png
 
Naposledy upravené moderátorom:
Veľmi zaujímavé, to by bolo super. Jednu otázku mam k tomu.. keď si zmeníš obrázok predmetu alebo avatara, uvidia to všetci alebo len tí ktorí majú takisto nainštalovaný daný skript?
 

Deleted User - 185438

Hosť
JavaScript beží v prehliadači, na tvojom PC, takže to uvidíš zatiaľ len ty... Pôvodne som to plánoval len na avatara, no keď som uvidel tento návrh, povedal som si, že to spravím aj na itemy v hre...
Maximálne by sa dalo spraviť to, aby to videli všetci čo majú nainštalovaný ten skript, no to je trochu viac kódovania, na to potrebujem server a databázu kde bude zapísané kto má aký skin zapnutý, aby skript vedel komu má aký obrázok zmeniť...
 

Deleted User - 185438

Hosť
Najprv som chcel spraviť jednoduchý skript na skiny, no bude tam toho viac...
a84olUj.png
 
Len škoda by bola ak by tu zmenu videl len sam hráč, ak to neuvidia ostatní tak neviem či bude dostatočná motivácia alebo či bude mať zmysel niečo meniť, ak by sa to niekedy tak dalo spraviť tak by to bolo úplne top.
 

Deleted User - 185438

Hosť
Maximálne môžem spraviť to, aby to videli tí, čo majú nainštalovaný ten skript, tak, aby to videli hráči bez toho skriptu sa to proste technicky spraviť nedá...
Inak veľa ľudí si sťahuje skiny aj na single player hry...
A tie staré avatary napríklad, tie chcelo naspäť dosť ľudí, ajkeď je to len cez skript, tak pár ľudí to poteší. :)
Už to mám skoro hotové, no cez týždeň robím a tiež aj tento víkend, tak nemám na to moc času...

cUKspAG.png


//edit
Plánujem aj niečo takéto, podpisy na fórum s vlastným avatarom, toto ešte nemám dokončené... Plus, chcem tam ešte pridať ďalšie veci zo štatistky hráča, boje o pevnosť, počet KO v dueloch, crafting, výstavba...
gHH3wVS.png


Pôjde o samostatný skript, takže bude fungovať aj bez TW2Pro. Developing TW2Pro zatiaľ pozastavený.
 
Naposledy upravené moderátorom:
Hore