punčová "torta"
suroviny:
2x pohár vody, 1x rum, 1x pomaranče, 1x nádoba na surové vajcia, 3x cukor
návod: výroba punčového rezu (200) - obtiažnosť [200 zlatá / 250 zelená / 300 sivá]
účinky: +20% energie / +20% pracovnej motivácie / +20% zvýšené šťastie po dobu 2 hodiny
popis: "veľmi populárna na divokom západe, veľké množstvo cukru dodáva energiu do práce a dočasný pocit šťastia"
kto chce nech si spraví aj doma
1.
Piškóta: v nádobe vyšľaháme 5 bielkov so štipkou soli, po častiach zašľaháme 7 polievkových lyžíc cukor, po jednom 5 žĺtkov, 2 polievkové lyžice vody a jemne zamiešame 7 polievkových lyžíc múky s polovicou balíčka prášku do pečiva. Upečieme na plechu s vyššími okrajmi na papieri na pečenie. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť. Upečieme 3 piškóty, každú z 5 vajíčok.
2.
Punč: sirup, vodu, um a citrónovú šťavu zmiešame, pridáme podľa potreby cukor a červenú potravinársku farbu rozmiešanú v malej časti vody.
3.
Poleva: práškový cukor viackrát preosejeme, pridáme vriacu vodu, citrónovú šťavu podľa chuti a červenú potravinársku gélovú farbu. Miešame kým je poleva pekná hladká.
4.
Z vychladnutých plátov stiahneme papier a vrchnú vrstvu, ktorá sa vytvorila pri pečení. Prvú piškótu potrieme hrubšou vrstvou ríbezľového džemu, priložíme druhý plát, jemne pritlačíme, polejeme punčom, asi 1-2 cm od okraja, potrieme znovu džemom a priložíme poslednú piškótu. Jemne pritlačíme, odložíme do chladu a zaťažíme asi na 12 hodín.
5.
Polejeme polevou, necháme mierne zaschnúť, nie celkom, aby sa poleva nelámala. Môžeme ozdobiť tmavou čokoládovou polevou. Pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť!